Petrol d.d. - Revizijski pregled procesov na področju IT (2012)

Naročnik je želel pridobiti neodvisno mnenje o dejanskem stanju (izvajanju podpore IT) in učinkovitosti informacijskega sistema skupine Petrol ter skladnosti delovanja s predpisi, standardi in dobrimi praksami (COBIT dobra praksa kontrolnega okolja IS). Zato smo zanj izvedli revizijski pregled upravljanja IT.

Pregledali smo organizacijske in tehnične postopke s področij:

  • varovanja omrežja (vključno z bencinskimi servisi);
  • fizičnega varovanja, upravljanja logičnega dostopa do infrastrukture, aplikacij in podatkov ter varovanje pred zlonamerno kodo;
  • zagotavljanje zaupnosti podatkov, njihovo arhiviranje in uničevanje elektronskih nosilcev podatkov;
  • razvoj in implementacija interno razvitih programskih rešitev ter postopke upravljanja sprememb IS;

Pregled smo izvedli v skladu s Hierarhijo pravil revidiranja informacijskih sistemov, ki jo je izdal Slovenski inštitut za revizijo.

Po izvedenem pregledu smo naročniku predali pisno poročilo, v katerem smo opisali ugotovljeno stanje in priporočili izboljšave.

Petrol d.d., Ljubljana - Revizijski pregled procesov na področju IT (2012)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.