Petrol d.d. - Svetovanje in podpora pri pogajanjih pri nakupu strateške programske rešitve (2013)

Naročnik se je odločal za nakup programske rešitve, ki bi mu zagotavljalo učinkovito informacijsko podporo enega od pomembnejših poslovnih procesov ter ki bi bila primerno za dolgoročno uporabo. Naročnik se je zavedal tveganja, da bi napačna investicija pomenila ne zgolj finančno škodo, pač pa bi pripeljala tudi do nezadovoljstva pri zaposlenih in ga pri tekmovanju s konkurenco postavila v neugoden položaj. Naročnik nas je kontaktiral, ko se je že odločil za ožji izbor dveh ponudnikov (oba iz tujine) in z njima začel usklajevati pogodbo.

V sodelovanju s ključnimi uporabniki naročnika in njegovim pravnim zastopnikom smo pregledali osnutke pogodb in prilog obeh ponudnikov. Pogodbe smo pregledali s treh vidikov:

  • tehnični: preverili smo, ali pogodbena dokumentacija zagotavlja tehnično ustrezno programsko rešitev
  • projektni: preverili smo, ali pogodbena dokumentacija zavezuje naročnika in izvajalca k nadzorovanem izvajanju projekta, v skladu z dobrimi praksami vodenja projektov
  • vzdrževalni: preverili smo, ali pogodbena dokumentacija zavezuje izvajalca k zagotavljanju ustreznega nivoja vzdrževalnih storitev

Poleg pregleda osnutkov pogodbene dokumentacije smo sodelovali tudi na pogajanjih. Tako smo prispevali, da se je naročnik lahko odločil za ponudnika, ki je poleg ustrezne programske rešitve ponudil tudi ustrezen način sodelovanja, tako tekom implementacije kot kasneje v vzdrževalni dobi.

Petrol d.d., Ljubljana - Svetovanje in podpora pri pogajanjih pri nakupu strateške programske rešitve (2013)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.