BAWAG Banka, d.d. - Priprava zahtev za IS sistem za podporo storitev domačega in tujega plačilnega prometa (2008)

Naročnik je želel v svojo ponudbo vključiti storitve plačilnega prometa, zaradi česar je bila potrebna nadgradnja njegovega informacijskega sistema in priklop na različne plačilne kanale. V letu 2008 je bilo za celovito ponudbo storitev plačilnega prometa zagotavljati dostope do večjega števila plačilnih kanalov. Zaradi kompleksnosti in zahtevnosti naloge se je naročnik obrnil na nas.

Za naročnika smo izdelali študijo izvedbe procesiranja domačih in tujih plačil. V študiju primera smo oblikovali različne plačilne scenarije (med drugim glede na vrednost plačila, državo, v kateri se nahaja prejemnik sredstev, nujnost plačila itd.). Naročniku smo predlagali proces obdelave plačil in potrebne vmesnike med njegovim IS, Hal E-Bank in plačilnimi sistemi (interni plačilni sistem, Žiro kliring, Target2, SEPA). Pojasnili smo delovanje posameznih plačilnih sistemov in zagotovili potrebno tehnično dokumentacijo za izvedbo vmesnikov.

Naša študija primera je naročniku omogočila natančno pripravo projekta, s katerim bi zagotovil tehnične in organizacijske možnosti za zagotavljanje informacijskih sistemov.

BAWAG Banka, d.d. - Priprava zahtev za IS sistem za podporo storitev domačega in tujega plačilnega prometa (2008)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.